• office@redi-ngo.eu

Comunicat de presă: Seară de film, în Blejești

Comunicat de presă: Seară de film, în Blejești

În Comuna Blejești din Județul Teleorman, poveștile se spun diferit. Pe 20 august, la ora 18:30, într-o sală a Școlii Gimnaziale din Blejești, invităm comunitatea să se așeze pe un scaun și să privească cu inima deschisă.

Această seară nu este doar despre un film, ci despre o călătorie care își propune să învingă stereotipurile și să construiască punți între inimi. Într-o lume în care prea des suntem ghidați de aparențe, filmul de seară vine să arate că povestea fiecărui individ de etnie romă este unică, valoroasă și merită să fie ascultată.

Când spunem “rom”, ce vedeți?

Este timpul să depășim barierele mentale, să deschidem dialogul și să îmbrățișăm frumusețea diversității. Seara noastră de film este un pas spre acea direcție, încurajând un dialog intercultural real și constructiv, în care fiecare voce contează.

Am ales Școala Gimnazială din Comuna Blejești ca gazdă pentru acest eveniment, tocmai pentru a sublinia importanța educației în formarea viitorului comunităților noastre. Aici, unde tinerii învață despre lume și despre ei înșiși, vom sădi semințele unui viitor fără prejudecăți.

Alăturați-vă nouă în această călătorie și să descoperim împreună poveștile autentice ale comunității rome, să învățăm să privim dincolo de stereotipuri și să celebrăm multiculturalismul care ne îmbogățește pe toți.

Împreună putem schimba narativul.

Vă așteptăm cu drag și curiozitate!

Pentru mai multe informații despre eveniment, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: victor.dulgheru@yahoo.com sau să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100079766807005.

Proiectul este derulat de Asociația Roma Entrepreneurship Development în parteneriat cu Pakistansk Kulturforening Skedsmo cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014- 2021.

Asociația Roma Entrepreneurship Development sprijină antreprenorii romi în dezvoltarea afacerilor lor și facilitează accesarea finanțărilor de la instituțiile de micro finanțare și bancare. Misiunea noastră este să susținem și să creăm locuri de muncă în comunitățile de romi permițând antreprenorilor existenți să primească finanțare și servicii de dezvoltare a afacerilor, astfel încât să își poată accelera creșterea afacerilor și să poată oferi locuri de muncă în comunitățile de romi.

Pakistansk Kulturforening Skedsmo este o organizație din Norvegia dedicată organizării atelierelor pentru tineri pe diferite subiecte, precum: căsătoria forțată în comunitățile interetnice, abuzul, integrarea socio-profesională, democrație și drepturile omului.

În prezent organizația are 574 de membri cotizanți norvegieni pakistanezi și își concentrează activitățile în diferite domenii: sănătate, educație, formarea profesională, etc. Preocuparea organizației este focusată pe minoritățile pachistaneze din Norvegia și facilitarea incluziunii lor în societatea norvegiană. Deține o bună colaborare cu Ambasada Pakistanului la Oslo și Ambasada Norvegiei la Islamabad.

Despre Programul Active Citizens Fund România:

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

 

Contact Media: Meriuța Gloria-Specialist Comunicare

Email: gloria@redi-ngo.eu.