• office@redi-ngo.eu

PLAY FEST: O Zi a Dialogului Intercultural și a Unității prin Sport

PLAY FEST: O Zi a Dialogului Intercultural și a Unității prin Sport

Cu scopul de a promova dialogul intercultural și de a contracara stereotipurile și prejudecățile, suntem încântați să anunțăm evenimentul PLAY FEST, o zi dedicată diversității și unității prin sport. Evenimentul va avea loc pe terenul sintetic din Comuna Blejești, Sat Baciu, în data de 13 August, cu începere de la ora 09:00. Evenimentul este organizat de Grupul de Inițiativă Blejești.

PLAY FEST este mult mai mult decât o simplă competiție sportivă; este o oportunitate de a aduce împreună oameni din diferite medii culturale și sociale, pentru a împărtăși bucuria sportului și pentru a construi poduri de înțelegere și prietenie. Scopul nostru este să subliniem că unitatea noastră ca societate este mai puternică atunci când îmbrățișăm diversitatea și depășim prejudecățile.

Un aspect esențial al evenimentului este participarea activă a persoanelor de etnie romă, alături de comunitatea mai largă. Într-o lume în care stereotipurile pot amenința să fragmenteze relațiile dintre diferite grupuri, PLAY FEST oferă o platformă pentru a arăta că suntem mai asemănători decât suntem diferiți. Participanții de toate vârstele vor avea ocazia să interacționeze și să se bucure de competiții sportive pline de energie și entuziasm.

Evenimentul va include trei competiții sportive captivante:

  • Cursa Copiilor 06-08 Ani: O competiție plină de veselie și spirit, unde cei mici vor avea ocazia să își arate talentul și să-și dezvolte abilitățile sportive.
  • Cursa Copiilor 09-14 Ani: O provocare pentru tinerii din comunitate, care vor demonstra că determinarea și efortul îi pot duce departe.
  • Meci de Fotbal: Momentul culminant al evenimentului, un meci care va aduce împreună jucători din toate medii, subliniind că pasiunea pentru sport depășește barierele culturale.

Invităm toți locuitorii și iubitorii de sport să se alăture acestui eveniment special. Prin PLAY FEST, vom crea nu doar o zi de competiții, ci și o zi de învățare, înțelegere și prietenie. Haideți să construim un viitor în care diversitatea este celebrată și în care prejudecățile sunt demontate.

Pentru mai multe informații despre eveniment, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: victor.dulgheru@yahoo.com sau să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100079766807005.

Proiectul este derulat de Asociatia Roma Entrepreneurship Development în parteneriat cu Pakistansk Kulturforening Skedsmo cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014- 2021.

Asociatia Roma Entrepreneurship Development sprijină antreprenorii romi în dezvoltarea afacerilor lor și facilitează accesarea finanțărilor de la instituțiile de microfinanțare și bancare. Misiunea noastră este să susținem și să creăm locuri de muncă în comunitățile de romi permițând antreprenorilor existenți să primească finanțare și servicii de dezvoltare a afacerilor, astfel încât să își poată accelera creșterea afacerilor și să poată oferi locuri de muncă în comunitățile de romi.

Pakistansk Kulturforening Skedsmo este o organizație din Norvegia dedicată organizării atelierelor pentru tineri pe diferite subiecte, precum: căsătoria forțată în comunitățile interetnice, abuzul, integrarea socio-profesională, democrație și drepturile omului.

În prezent organizația are 574 de membri cotizanți norvegieni pakistanezi și își concentrează activitățile în diferite domenii: sănătate, educație, formarea profesională, etc. Preocuparea organizației este focusată pe minoritățile pachistaneze din Norvegia și facilitarea incluziunii lor în societatea norvegiană. Deține o bună colaborare cu Ambasada Pakistanului la Oslo și Ambasada Norvegiei la Islamabad.

Despre Programul Active Citizens Fund România:

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

 

Contact Media: Meriuța Gloria-Specialist Comunicare

Email: gloria@redi-ngo.eu.