Asociatia Roma Entrepreneurship Development

Asociatia Roma Entrepreneurship Development este o rețea de organizații non-profit care operează în prezent în România, Bulgaria Serbia și Macedonia de Nord.

Asociatia Roma Entrepreneurship Development sprijină antreprenorii romi în dezvoltarea afacerilor lor și facilitează accesarea finanțărilor de la instituțiile de microfinanțare și bancare. Misiunea noastră este să susținem și să creăm locuri de muncă în comunitățile de romi permițând antreprenorilor existenți să primească finanțare și servicii de dezvoltare a afacerilor, astfel încât să își poată accelera creșterea afacerilor și să poată oferi locuri de muncă în comunitățile de romi.

Misiune

REDI se adresează comunităților de romi și le ajută să își dezvolte comunitățile din interior, să le sprijine să se conecteze peste granițe și să își exprime interesele.

REDI este un dezvoltator de ecosistem și un conector între antreprenorii romi care își desfășoară activitatea în comunitățile lor și mediul de afaceri principal.

Scop

Pe termen lung, Asociatia Roma Entrepreneurship Development, își propune să contribuie la crearea a 20 000 de locuri de muncă în comunitățile de romi în următorii cinci ani, folosind facilitarea afacerilor, accesul la finanțare, formarea resurselor umane și consolidarea capacității. Suntem prima instituție dedicată facilitării finanțării pentru start-up-uri și afaceri în rândul romilor din Europa, valorificând prezența pe teren și relația instituțională. Credem că permiterea antreprenorilor romi să dezvolte o afacere va duce la angajare pe termen lung și la creșterea oportunităților de muncă în comunitățile de romi.

Direcții

1

Sensibilizarea comunității, prin intermediul rețelei sale de facilitatori de afaceri, identificarea potențialilor antreprenori eligibili, pre-evaluându-le potențialul de afaceri și redirecționându-i către diferite instituții financiare partenere.

2

Dezvoltarea unei rețele de specialiști romi în creditare (de exemplu, ofițer de credite, ofițeri de risc de credit) concentrat pe evaluarea cererilor de împrumut ale antreprenorilor romi.

3

Dezvoltarea unor cluburi de afaceri dedicate romilor ca centre de partajare a resurselor pentru antreprenorii romi activi într-o anumită regiune, având ca scop dezvoltarea unei rețele paneuropene de cluburi interconectate pentru a crea baza pentru întreprinderi sociale.

Pakistansk Kulturforening Skedsmo

Pakistansk Kulturforening Skedsmo este o organizație din Norvegia dedicată organizării atelierelor pentru tineri pe diferite subiecte, precum: căsătoria forțată în comunitățile interetnice, abuzul, integrarea socio-profesională, democrație și drepturile omului.

În prezent organizația are 574 de membri cotizanți norvegieni pakistanezi și își concentrează activitățile în diferite domenii: sănătate, educație, formarea profesională, etc. Preocuparea organizației este focusată pe minoritățile pachistaneze din Norvegia și facilitarea incluziunii lor în societatea norvegiană. Deține o bună colaborare cu Ambasada Pakistanului la Oslo și Ambasada Norvegiei la Islamabad.

Proiect derulat de: