• office@redi-ngo.eu

Comunitatile de mestesugari romi din Valcea

Comunitatile de mestesugari romi din Valcea

“Meseriile tradiţionale sunt acele îndeletniciri pe care romii le-au avut de-a lungul timpului, fiindu-le specifice. În cele mai multe cazuri, meseriile sunt strâns legate de neamurile de romi din care fac parte cei care le practică. Caracteristica lor principală este aceea că nu implică un cadru formal de pregătire, ci se transmite din generaţie în generaţie. Ponderea cea mai mare în cadrul acestor meserii o au lăutarii, căldărarii, ferarii, cărămidarii şi spoitorii. Meseriile tradiţionale apar cu precădere în rural.”, `Accesul Romilor pe piaţa munci` – de Gelu Duminică şi Marin Preda.
Proiectul este derulat de REDI – Roma Entrepreneurship Development Initiative în parteneriat cu Pakistansk Kulturforening Skedsmo și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.477, 67 € prin programul Active Citizens Fund – Romania finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Lucrăm împreună pentru o Europa verde, competitivă și incluzivă.
@Active Citizens Fund – Romania
#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants