• office@redi-ngo.eu

Повик за специјалист за животна средина и одржлив развој

Operating Countries:

Reference: Green Ambassadors

Deadline: 19.10.2023
Start Date: 01.11.2023

Type of position: Full time/Part time

GDPR Compliance - As part of any recruitment process, REDI NGO collects and processes personal data relating to job applicants. The organisation is committed to being transparent about how it collects and uses that data and to meeting its data protection obligations. Data we collect: your name, address and contact details, including email address and telephone number; details of your qualifications, skills, experience and employment history. Your data will be deleted after six months.

Иницијатива за Економски Развој на Ромите – РЕДИ во рамките на проектот ‘’ Градиме ЕКО навики ‘’  бара специјалист за животна средина и одржлив развој да се приклучи на нашиот тим. Идеалниот кандидат ќе има длабоко разбирање за еколошките прашања, практиките за одржлив развој и докажано искуство во спроведувањето влијателни иницијативи.

 

Одговорности и задачи:

 • Креирање и водење на работилниците каде ќе ги претстави концептите и принципите на циркуларната економија,
 • Ќе го објасни значењето на правилната селекција на отпадот и ќе демонстрира практични аспекти за сортирање и рециклирање.
 • Да организира интерактивни активности, ќе ги вклучат учесниците во процесот на учење и разбирање на проблемот.

Потребни квалификации:

 • Завршено образование во област на наука за животната средина, одржлив развој или поврзана област (пожелно е магистерски степен).
 • Минимум 2 години искуство во управување со животната средина или одржлив развој.
 • Силно познавање на еколошките регулативи и најдобрите практики за одржливост.
 • Одлични аналитички вештини и вештини за решавање проблеми.
 • Ефективна комуникација и презентациски способности.
 • Искуството во управувањето со проекти е плус.
 • Посветеност на грижа за животната средина и одржливост.

Крајниот рок за аплицирање е 19ти октомври, 2023 година.

Придружете ни се во позитивно влијание врз нашата животна средина и промовирање на практики за одржлив развој. Заедно, можеме да создадеме поодржлива и попросперитетна иднина за сите.

Процес на аплицирање:

Доколку сте заинтересирани да учествувате во овој проект како наш специјалист за животна средина и одржлив развој, доставете ги следните документи на redimk@redi-ngo.eu до 19ти октомври 2023 година.

 • Ваше ажурирано CV или биографија.
 • Кратко мотивациско писмо во кое се наведува вашето релевантно искуство и зошто сте заинтересирани за овој проект.

Deadline: 19.10.2023

If you have the required skills and meet the criteria, please send your CV to redimk@redi-ngo.eu