Devino un tanar antreprenor – Ocna Mures, Program Erasmus+

Byeditor

Devino un tanar antreprenor – Ocna Mures, Program Erasmus+

Programul de schimb de tineret, sub egida Erasmus+ “Devino un tanar antreprenor!”, a reprezentat o oportunitate pentru tinerii din opt tari diferite, oferindu-le astfel sansa de a se intalni unii cu altii si de a-si dezvolta spiritul de antreprenoriat. Schimbul s-a desfasurat pe o perioada de  zece zile (inclusiv doua zile de calatorie) si a avut loc la Hotel Europa, Ocna Mures, Romania in perioada 21-30 septembrie 2018.

La acest proiect au luat parte 46 de tineri din Romania, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Serbia, Turcia, Moldova si Ungaria. Acestia au lucrat in grupuri mixte (tari diferite) pentru a face ca o simpla idee de afacere sa prinda viata. Prin participarea la seminariile organizate zilnic, dar  si prin schimbul continuu de idei, tinerii romi si ne-romi au facut cunostinta cu aspectele financiare si de marketing ale antreprenoriatului. Astfel, tinerii au avut sansa de a acumula cunostinte prin diverse metode de invatare informala in domeniul marketingului si managementului. Acestia si-au concentrat atentia pe o gama larga de aspecte, cum ar fi: cum sa-si contureze mai bine ideea de afacere,  cum sa-si promoveze afacerea sau cum sa isi elaboreze planurile financiare. In plus, cei 38 de tineri si 8 lideri de grup au fost incurajati sa gandeasca intr-un mod cat mai creativ si inovativ prin diverse jocuri de simulare, dar  si prin discutii purtate cu persoane avizate.

In timpul schimbului, participantii nu numai ca au dobandit competente serioase in afaceri, dar, in acelasi timp, acestia au avut ocazia sa cunoasca si alte culturi. Asadar, fiecare dintre cele opt grupuri nationale a avut o seara culturala dedicata tarii de provenienta, astfel incat participantii sa poata gusta diferite preparate culinare, sa-si prezinte muzica si dansurile si sa promoveze atractii turistice. In plus, participantii ne-romi din opt tari au invatat mult mai multe despre istoria, cultura si limba romilor prin seara culturala special dedicata romilor si printr-un joc de roluri.

La finalul schimbului de experienta, toti participantii si liderii lor de grup au primit certificate „YouthPass”.

Schimbul de tineret “Devino un tanar antreprenor!” a fost organizat de Initiativa pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului pentru Romi (REDI) si partenerii sai: RGDTS (Dialogul Roma -Gadje prin Serviciu) – Ungaria, Centrul de Dezvoltare Comunitara Vrastiri – Bulgaria, Centrul National al Romilor – Societati pentru Balcani – Grecia, Asociatia Tinerilor Romi – Serbia, Federatia Asociatiilor Romilor din Marea Mediterana – Turcia si Romalitico – Macedonia.

Evenimentul a fost finantat de programul Uniunii Europene „Erasmus+”.

About the Author

editor power_user

 

An information note to explain how we process and protect personal data

To be able to stay close and continue to process your personal data, please carefully read and agree to:

 Privacy Policy of   redi-ngo.eu
 Terms and Conditions   use of the Website