• office@redi-ngo.eu

Повик за Комуникациски и образовен специјалист за одржлив развој и животна средина

Operating Countries:

Reference: Green Ambassadors

Deadline: 19.10.2023
Start Date: 01.11.2023

Type of position: 2 months contract

GDPR Compliance - As part of any recruitment process, REDI NGO collects and processes personal data relating to job applicants. The organisation is committed to being transparent about how it collects and uses that data and to meeting its data protection obligations. Data we collect: your name, address and contact details, including email address and telephone number; details of your qualifications, skills, experience and employment history. Your data will be deleted after six months.

Повик за

Комуникациски и образовен специјалист за одржлив развој и животна средина

 

 

Проект: „Градиме ЕКО навики“

Времетрање на ангажманот: 2 месеци

 

Иницијатива за Економски Развој на Ромите – РЕДИ во рамките на проектот ‘’ Градиме ЕКО навики ‘’  бара Комуникациски и образовен специјалист за одржлив развој и животна средина да се приклучи на нашиот тим. Ние разбираме дека ефективната комуникација и образованието играат клучна улога во промовирањето на свеста за животната средина и одржливиот развој. Доколку сте страстни за правење разлика и имате талент за комуникација и образование, ве покануваме да се придружите на нашиот тим.

Бараме талентиран и мотивиран комуникациски и образовен специјалист за одржлив развој и животна средина кој ќе ја преземе водечката улога во развивањето и извршувањето на комуникациските стратегии и образовните програми поврзани со одржливиот развој и животната средина.

 

Одговорности и задачи:

 • Креирање и спроведување на обуките за зелени амбасадори, каде ќе ги обучи и овластува учесниците да бидат промотери на одржливи практики за селекција на отпадот.
 • Специјалистот ќе ги претстави најдобрите начини за комуникација со заедницата, како и техниките за мониторинг на системот за правилна селекција на отпадот
 • Да обезбеди постојана поддршка и менторство на зелените амбасадори во нивните напори да ги вклучат заедниците во одржливи практики и да ги мотивира да продолжат со своите активностии.

Потребни квалификации:

 • Завршено образование за животна средина, одржливост или поврзана област (пожелно е магистерски степен).
 • Докажано искуство во комуникација, односи со јавноста или развој на образовни програми, по можност во областа на одржлив развој или зачувување на животната средина.
 • Исклучителни писмени и вербални комуникациски вештини.
 • Силни организациски способности.
 • Умеење во дигитален маркетинг и платформи за социјални медиуми.
 • Способност за независно и за соработка во динамично тимско опкружување.
 • Страст за одржливост и грижа за животната средина

 

 

Процес на аплицирање:

Доколку сте заинтересирани да учествувате во овој проект како наш специјалист за животна средина и одржлив развој, доставете ги следните документи на redimk@redi-ngo.eu до 19ти октомври 2023 година.

 • Ваше ажурирано CV или биографија.
 • Кратко мотивациско писмо во кое се наведува вашето релевантно искуство и зошто сте заинтересирани за овој проект.

 

Deadline: 19.10.2023

If you have the required skills and meet the criteria, please send your CV to redimk@redi-ngo.eu