• office@redi-ngo.eu

Повик за практикантска работа во ПроКредит банка за млади Роми

Operating Countries: 

 
Reference: Intern ProCredit

Deadline: 10.03.2023
Start Date: Immediately

Type of position: Part Time

GDPR Compliance - As part of any recruitment process, REDI NGO collects and processes personal data relating to job applicants. The organisation is committed to being transparent about how it collects and uses that data and to meeting its data protection obligations. Data we collect: your name, address and contact details, including email address and telephone number; details of your qualifications, skills, experience and employment history. Your data will be deleted after six months.

Датум на започнување: 15.03.2023

Краен рок за аплицирање: 10.03.2023

Работно време: 4-8 часа дневно

Период: 6 месеци

Локација: Скопје

Иницијативата за Економски Развој на Ромите  (РЕДИ) објавува повик за ангажирање практикант. Практикантската работа ќе се одвива во ПроКредит банка во Скопје.

Главната цел на практикантската работа е професионален развоја на млади студенти Роми кои ќе се стекнат со практично искуство и знаење за работата во финансиските институции и микрокредитирање. Практикантската работа ќе се одвива во период од шест месеци.

Практикантската работа е платена врз основа на важечките законски прописи и буџетот на организацијата.

Одговорности и Активности         

 •  Врши обработка на податоци во excel апликација
 • Врши средурвање на документација поврзана со работењето на секторот каде е распределен
 • Помага во делот на објаснување на клиети за користење на електронско банкарство и користење на електронските услуги на банката
 • Извршува и други активности во склоп на обуката по налог на претпоставениот

Квалификации   

 • Да биде активен студент или да има завршени студии (како предност ќе се смета тековни или завршени студии во област на економија, финансии, јавна политика, банкарство, менаџмент или која било област поврзана со микрофинансирање)
 • Добро познавање на англиски јазик
 • Да поседува напредни вештини за користење на Microsoft Office – Excel;
 • Да биде припадник на Ромската заедница
 • Изразени организациски, аналитички и комуникациски вештини
 • Способност за работа под притисок и во брзи рокови
 • Подготвеност за преземање на одговорност и иницијатива
 • Сериозен и одговорен пристап кон зададените задачи
 • Преземање иницијатива и активно учество во задачите и одговорностите
 • Да има јасна и мотивирана желба за практично и професионално искуство во проценка на ризик и микрофинансирање

Лични ставови: самоиницијативност и одговорност, ориентирани кон резултати, фокусирани на постојано подобрување, грижа за квалитет, ефикасност и точност, приспособливост, самоуправување и развој, организациска адаптација, отворен за работа во различни средини, интегритет, лојалност и добра волја, дискреција, независност и доверба, почитување на различностите.

Критериуми за избор

Краен рок за аплицирање: 10.03.2023

Кандидатите ќе се избираат преку натпреварувачки процес врз основа на соодветноста на  кандидатот, минатото искуство и мотивацијата. Избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

Како да аплицирате?       

Можете да аплицирате на македонски или англиски јазик.

Ве молиме поставете ги следните документи во онлајн формуларот за апликација:

1) CV – PDF или Word

2) Пропратно (мотивациско) писмо – PDF или Word, максимум 700 зборови

Во вашето мотивациско писмо, треба да одговорите на следново: Како можете да ја искористите оваа практика за да се подобрите лично и професионално? Опис на вашите главни вештини и интереси, вклучувајќи ги областите во кои би можеле да ги развиете вештините и краток опис на претприемачкиот статут на Ромите во вашата област; Ве молиме наведете секое релевантно искуство што мислите дека ве прави погодни за позицијата;

Овој повик можете да го најдете онлајн на: http://redi-ngo.eu

Ако имате какви било прашања, Ве молиме не двоумете се да не контактирате на redimk@redi-ngo.eu

Deadline: 10.03.2023

If you have the required skills and meet the criteria, please send your CV to redimk@redi-ngo.eu, with the subject “Internship at ProCredit Bank”.